O almorzo é unha das tomas do día más importantes e debería cubrir, ao menos, o 25% das necesidades nutritivas do escolar. O tipo de alimentos que o compoñen, ao seren xeralmente moi do gusto dos nenos, facilita que esta recomendación se cumpla.
As présas por chegar á escola e a somnolencia dos primeiros momentos da maña, en ocasións impiden realizar a primeira comida do día correctamente, o que pode provocar unha diminución da atención e do rendemiento nas primeiras horas de clase. A familia debe tratar de organizar o seu tempo para que o escolar poida disfrutar dun bo almorzo.
Non se debe substituií nunca un almorzo completo por alimentos de bollería.
¿Cal é a receita para empezar ben o día? Din os expertos que o almorzo, a comida máis importante do día, pasa por combinar froita, pan, aceite (nada de bollería industrial) e xamón. En Ourense, dende a Concellería de Educación, que dirixe a socialista Ana Garrido, tomaron boa nota e a recomendación de médicos e nutricionistas materialízase na campaña ’almorzos saludables’, que se estrenó no CEIP Vistahermosa en Outubro do ano 2007. Durante o curso académico, ao redor de 800 nenos de primeiro e segundo de Primaria iniciaranse en bos hábitos alimenticios. A iniciativa municipal ofrecerá en doUs ocasións aos alumnos dos 17 colegios públicos da cidade a oportunidade de almorzar ben. ’Queremos reforzar a idea da importancia que ten facer un bo almorzo tanto para o rendemiento escolar como para educar aos nenos para a saúde. Se comes ben, vivirás mellor’, apuntou a concelleira Ana Garrido.
Nada ha quedado al azar, e o Concello tamén contempla a posibilidade dun menú alternativo para nenos celíacos. Da mesma forma que no tercer trimestre, dende a concellería porán en marcha unha segunda fase do programa e así as merendas saudables serán unha realidade no último período do curso.
http://www.youtube.com/watch?v=gjgw5kwL3X0
FONTE:youtube.com
Alimentación e nutrición
Area de si mesmo e coñecemento persoal
Todos os ciclos de Educación Infantil.
Irene Varela Carpintero